Világkupa a finisben: már tesztelik a jeget a debreceni Főnix Csarnokban!
2021. november 18–21.
Debrecen Főnix Aréna

Világkupa a finisben: már tesztelik a jeget a debreceni Főnix Csarnokban!

Hivatalosan október 20-án adják át a Főnix csarnokot, de a tesztek már folynak.

2021. október 6.

Bár hivatalosan csak október 20-án adják át az ISU Rövidpályás Gyorskorcsolya Világkupa-sorozat debreceni versenyhétvégéjére épülő-szépülő Főnix Csarnokot, ám a szervezőbizottság október 6-i helyszínbejárásán kiderült: a technikai feltételek lassan biztosítottak a világesemény megrendezésére.

A MOKSZ elnöke, Kósa Lajos, valamint a szervezőbizottság ügyvezetője, Váradi Orsolya és Becsky András, a Debreceni Sportcentrum ügyvezetője vezették körbe a sajtó munkatársait a jelentős átalakítás alatt lévő arénában. A miniesemény házigazdái elmondták: a MOKSZ megállapodást kötött a Debreceni Sportcentrummal, hogy a csaknem húszéves Főnix Csarnok jégkészítéshez kapcsolódó feltételrendszerét megerősítik, a zökkenőmentes jégkészítést pedig külső kompresszor használatával biztosítják. Továbbá az is kiderült, hogy a tervek szerint pénteken és szombaton, azaz október 8-án és 9-én már a multifunkcionális rendezvényközpont jegén tartanak tesztedzéseket a short track szakág utánpótlás versenyzői.

A magyar short track válogatott tagjai egyébként már készen állnak az ISU Rövidpályás Gyorskorcsolya Világkupa-sorozat versenyeire. Az első Pekingben (október 21-24.), a második Nagojában (október 28-31.), a harmadik Debrecenben (november 18-21.), az utolsó pedig a hollandiai Dordrechtben (november 25-28.) lesz. A négyállomásos világkupa-sorozaton elért eredmények közül a három legjobb beszámításával lehet a 2022. februári, pekingi téli olimpiára kvótákat szerezni.

Jegyvásárlás
Vedd meg jegyedet a debreceni világkupára!
Rendező:
MOKSZ
Közreműködő partnereink:
HunSkate Debrecen cimer
SportCentrum
Támogatóink:
EWOS SEAT VSM Bauviv